MICRO:BIT – Kreativno programiranje

Uvodni kurs “Micro:bit – kreativno programiranje” omogućava inovativan pristup nastavi programiranja. BBC micro:bit je nova tehnologija koju su razvili BBS, Microsoft i drugi partneri s ciljem rada u STEAM oblasti. Iako se radi o maloj štampanoj ploči – u njoj je zapravo ceo računar – idealan za upoznavanje i bolje razumevanje matematike, fizike, geografije, umetnosti, dizajna, inženjerstva i samostalno kreiranje projekata. Prvi deo kursa je više teorijski sa mnoštvom praktičnih primera, a drugi je projektno orijentisan tako da deca samostalno ili u manjim timovima rade na konkretnim projektima iz različitih oblasti.

Kurs se sastoji od jedanaest lekcija i finalnog projekta na kojem će polaznici primeniti znanje stečeno kroz lekcije kursa.

Preporučeni uzrast polaznika: od 8 do 13 godina

Micro:bit – kreativno programiranje – II i III razred

Micro:bit – kreativno programiranje – IV i V razred

Micro:bit – kreativno programiranje – VI i VII razred

Trajanje kursa: 3 meseca

Dinamika nastave: Jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta sa pauzom

Termin: Sredom od 18.30 do 20.00h

Preduslov: Poznavanje latiničkog pisma

Cena kursa: 15.000 RSD

Način plaćanja: Pri upisu se uplaćuje iznos od 6000 RSD, a ostatak kursa je moguće platiti na dve mesečne rate u iznosu od 4.500 RSD

Napomena: Roditelji/staratelji koji u istom cklusu prijavljuju više od dvoje dece koja su u direktnom srodstvu, ostvaruju popust u iznosu od 10 odsto. Ukoliko se na osnovu Vaše preporuke upiše jedno ili više dece, takođe se stiče popust od 10 odsto. Popusti se ne mogu sabirati.