Programiranje za decu

Tehnologija oblikuje svet i budućnost svih nas, pa će razumevanje računarskih veština i programiranja biti izuzetno važno za profesionalni razvoj generacija 21. veka.

PLAYCODE škola programiranja organizuje kurseve za decu od 8 do 14 godina. Na PLAYCODE kursevima programiranje se uči na jednostavan, zabavan i bezbedan način putem licenciranih platformi, programskih jezika i tehnologija kreiranih i za najmlađu populaciju. 

PLAYCODE kursevi za najmlađe polaznike uzrasta od 8 do 10 godina zasnovani su na licenciranoj Tynker platformi, koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50 000 škola širom sveta. Koristeći “drag and drop” metod rada, deca tokom kursa kreiraju i pokreću algoritme i na taj način izvode osnovne komande u programu. Na ovaj način deca savladavaju osnove koje će ih pripremiti za budući rad u kompleksnijim programskim jezicima.

PLAYCODE kursevi za polaznike uzrasta od 10 do 14 godina, zasnovani su na učenju osnova programiranja u okviru programskog jezika Python. Tokom kursa, polaznici uče osnovnu sintaksu i kreiraju jednostavnije algoritme, dok za završnu vežbu rade na zajedničkom projektu.

Kroz PLAYCODE kurseve, deca razvijaju kreativno i logičko razmišljanje kroz koje unapređuju svoja znanje iz prirodnih nauka poput matematike, fizike i hemije. Grupe u školi programiranja podeljene su prema uzrastu sa najviše 10 polaznika. Časovi se održavaju jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta. Nakon završenog kursa, polaznici dobijaju sertifikat. 

Sva dodatna pitanja nam možete postaviti putem mejla info@playcode.rs ili putem broja telefona 064/266-9670.