Tynker - Prvi korak u svet programiranja

PLAYCODE kursevi za najmlađe polaznike uzrasta od 8 do 10 godina zasnovani su na licenciranoj Tynker platformi, koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50 000 škola širom sveta. Koristeći “drag and drop” metod rada, deca tokom kursa kreiraju i pokreću algoritme i na taj način izvode osnovne komande u programu. Na ovaj način deca savladavaju osnove koje će ih pripremiti za budući rad u kompleksnijim programskim jezicima.

Kurs osnova programiranja zasnovan je na Tynker platformi, gde se polaznici, prilagođeno svom uzrastu, upoznaju sa osnovnim koracima programiranja kroz interaktivne animacije, igre sa slikom, crtanjem i zvukom. Polaznici se upoznaju sa osnovinim konceptima programiranja kao što su sekvence, kondicionali i ponavljanja, povezujući ih. Vizuelni blokovi se povezuju “drag and drop” tehnikom.

Teme koje se pokrivaju – sekvenciranje, ponavljanje, logika, automatizacija i prepoznavanje obrazaca, pomeranje predmeta pomocu miša i tastature, odabir zvukova, jednostavni pokreti i animacija, različiti nivoi petlji, korišćenje fizike kao što je ubrzanje, impuls i sudari, slanje i prijem poruka sa parametrima, korišćenje funkcija i definisanje napredne uslovne logike i Bulove algebre…

U okviru ovog kursa, polaznici mogu da pohađaju osnovni, srednji i napredni nivo.

Preporučeni uzrast polaznika: od 8 do 10 godina

Trajanje kursa: 3 meseca

Dinamika nastave: Jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta sa pauzom

Termin: Utorkom od 18.30 – 20.00h 

Preduslov: Poznavanje latiničnog pisma

Cena kursa: 15.000 RSD

Način plaćanja: Pri upisu se uplaćuje iznos od 6000 RSD, a ostatak kursa je moguće platiti na dve mesečne rate u iznosu od 4.500 RSD

Napomena: Roditelji/staratelji koji u istom cklusu prijavljuju više od dvoje dece koja su u direktnom srodstvu, ostvaruju popust u iznosu od 10 odsto. Ukoliko se na osnovu Vaše preporuke upiše jedno ili više dece, takođe se stiče popust od 10 odsto. Popusti se ne mogu sabirati.